versenyfelhívás

Keressük Magyarország következő high-tech világsikereit!

A MOBILITÁS ÉS MULTIMÉDIA KLASZTER 2013. JÚNIUS 11-ÉN RENDEZI MEG A MAGYAR INNOVÁCIÓS TECHSHOW 2013 KIÁLLÍTÁST, AMELYEN MAGYARORSZÁG MÁSFÉL TUCAT LEGIZGALMASABB HIGH-TECH MEGOLDÁSÁT MUTATJA BE. A KIÁLLÍTÁSON MEGTEKINTHETŐ FEJLESZTÉSEKET A KERESSÜK MAGYARORSZÁG KÖVETKEZŐ HITECH VILÁGSIKEREIT ELNEVEZÉSŰ VERSENYEN PÁLYÁZÓK KÖZÜL EGY FÜGGETLEN SZAKMAI ZSŰRI FOGJA KIVÁLASZTANI. A VERSENYRE A JELEN FELHÍVÁS SZERINT LEHET PÁLYÁZNI.

A Mobilitás és Multimédia KlaszterMagyar Telekom kiemelt támogatásával idén ötödik alkalommal rendezi meg a Magyar Innovációs TechShow-t, angol rövidítésével HITS-et, amely a legfrissebb és legígéretesebb magyar info-kommunikációs termékek és szolgáltatások számára kínál bemutatkozási lehetőséget. A rendezvény célja a magyarországi digitális ipar legújabb, legizgalmasabb, már kézzelfogható eredményeinek felvonultatása a szakmai közönség, a befektetők, a média és az érdeklődő nagyközönség előtt.

A TechShow hagyományaihoz híven az idei kiállításon bemutatandó legjobb 15-18 pályaművet is egy független szakmai zsűri fogja kiválasztani a jelen felhívással meghirdetett nyílt verseny résztvevői közül. A kiválasztott pályázók 2013. június 11-én egy egész napos program keretében, több száz résztvevő előtt mutatkozhatnak be. A 2012-es eseményről itt találhatók részletek.

2013-ban az esemény védnöke és kiemelt támogatója a Magyar Telekom mellett a Nemzeti Külgazdasági Hivatal.

Keressük Magyarország következő hitech világsikereit elnevezésű versenyre, olyan high-tech fejlesztésekkel lehet nevezni, amelyek megfelelnek az alábbi feltételeknek:

 • kifejlesztésük/előállításuk az elmúlt 1-3 évben történt,
 • van belőlük legalább is egy bemutatható, működő prototípus,
 • infokommunikációs technológiára épülő, nemzetközi szintű újdonságtartalommal rendelkező high-tech megoldások, elsősorban – de nem kizárólag – a következő területek valamelyikén:
  • mobil technológiák, mobil alkalmazásfejlesztés,
  • machine-to-machine kommunikáció, “dolgok internete”
  • 3D nyomtatás
  • biotechnológia, egészségügy
  • adatkezelés, adatbányászat, adatelemzés
  • okos hálózatok, energia
  • internet hozzáférés, identitás és biztonság.

A versenyre az itt elérhető formanyomtatvány kitöltésével lehet pályázni.

Kiterjesztett nevezési határidő: 2013. május 15., szerda 17.00 óra.

A nevezéseket PDF formátumban a techshow@mmklaszter.com e-mail címre várjuk. A jelentkezők közül kiválasztott kiállítók listája 2013. május 23-tól lesz megtekinthető, itt a TechShow honlapján. A kiválasztott fejlesztések bemutatására egy kreatív installációs környezetben 2013. június 11-én az Akvárium Klubban kerül sor.

A kiállítók közötti verseny fődíja egy 20 perces négyszemközti Skype beszélgetés lesz a Szilícium-völgyi startup szcéna egyik igazi szupersztárjával: Alexis Ohanian-nal (Reddit, Hipmunk), Naval Ravikant-tal (Angel List, Venture Hacks), Eric Ries-szel (The Lean Startup, IMVU) vagy Mark Suster-rel (GRP partners, This Week In Venture Capital). A 20 perc tetszőlegesen felhasználható akár konzultáció, akár pitch céljára.

Az idei TechShow különlegessége továbbá, hogy az esemény egyben a Design Terminal és a FreeDee Printing Solutions által szervezett több napos 3D Printing Show szakmai nyitónapja lesz, illetve a Magyar Innovációs Szövetség éves Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyének zárórendezvényének második napjával is összekapcsolódik. Emellett a helyszín tőszomszédságában egyidőben zajlik majd a világ legrangosabb mérnök-konferenciájaként számon tartott IEEE ICC, melynek résztvevőire előadóként és látogatóként is számítunk eseményünk.

Felhívjuk a Tisztelt Nevezők figyelmét arra, hogy a HITS 2013 nonprofit rendezvény, így a kiválasztott társaságoktól nettó árbevételüktől függően hozzájárulást kérünk a kiállítás költségeihez. A befizetett hozzájárulások teljes egészben a rendezvény költségeit, elsősorban a kiállított termékek bemutatását elősegítő térbeli installációk építési és technikai költségeit fogják fedezni. A hozzájárulás mértéke a kiválasztott társaságok esetében az egyes kategóriákban a következőképpen alakul:

 • magánszemélyek, illetve 25 millió forint alatti éves nettó árbevételű (legutolsó lezárt pénzügyi év alapján) mikro- és kisvállalkozások számára a hozzájárulás összege nettó 20 ezer forint;
 • 25-50 millió forint közötti éves nettó árbevételű (legutolsó lezárt pénzügyi év alapján) mikro- és kisvállalkozások számára a hozzájárulás összege nettó 40 ezer forint;
 • 50-150 millió forint közötti éves nettó árbevételű vállalkozások számára a hozzájárulás összege (legutolsó lezárt pénzügyi év alapján) nettó 75 ezer forint;
 • 150 millió forint feletti éves nettó árbevételű (legutolsó lezárt pénzügyi év alapján) vállalkozások számára a hozzájárulás összege nettó 120 ezer forint.

Adatvédelmi záradék
A szervezők kijelentik, hogy a „ Keressük Magyarország következő hitech világsikereit” elnevezésű verseny során tudomásukra jutott ötleteket, műszaki, illetve kivitelezési megoldásokat, valamint bármilyen más üzleti titoknak minősülő adatot bizalmasan kezelnek, azt – a verseny elbírálásában részt vevő független szakmai zsűri kivételével – harmadik személy felé nem továbbítják. A szervezők kötelezettséget vállalnak továbbá arra is, hogy a független szakmai zsűri tagjai magukra nézve is kötelezőnek ismerik el ezen feltételeket.

A szervezők kijelentik, hogy fenti nyilatkozatukban vállalt felelősségük értelemszerűen nem terjed ki a „Magyar Innovációs TechShow” elnevezésű innovációs kiállításon bemutatott megoldások olyan jellemzőire, amelyek a kiállításon a látogatók számára egyébként is észlelhetőek, vagy amelyeket a kiállító kifejezetten bemutat a látogatók számára.

A szervezők a pályázók személyes adatait kizárólag a „Keressük Magyarország következő hitech világsikereit” elnevezésű verseny elbírálásához, illetve a nyertes pályaművek tekintetében a Magyar Innovációs TechShow 2013 elnevezésű kiállítás megszervezéséhez, valamint kommunikációjához használhatják fel.